Troen som gir deg Roen

«De få tingene som gjør mitt liv så mye bedre kan kokes ned til en slags tro…»

Disse to enkle tingene gjør en enorm forskjell fordi man ikke lenger bruker så mye energi og krefter på å prøve å styre alt til enhver tid.
Det fører til at en kan stole på at alle vonde følelser går over, selv når det kjennes grusomt og som om det skal vare til evig tid. Det gjør en friere og mer tilbøyelig til å prøve nye ting, fordi det ikke lenger er så farlig å gjøre noe ”feil”. Det fører til at en får utrolig mange flere fine møter med mennesker, når man ser etter det gode i de, i stedet for å lete etter deres ”feil” og ”mangler”. Alt i alt vil denne troen bidra til at man kjenner seg tryggere, stødigere – og man kan lettere navigere gjennom livet med et klart hode og møte alt det spennende livet har å by på.

 

Hva kan vi tro på?

Vi har denne våren hatt en diskusjon i hjemmet om eldste datter skal konfirmere seg i kirken eller borgerlig.
Fra jentene var små har jeg fortalt de om at mennesker tror på mange forskjellige ting, og luftet ulike syn og trosretninger med dem. Jeg har fortalt dem om buddhismen, hinduismen, reinkarnasjon, pinsemenigheten, kristendommen i alle sine former, islam, bahai og alle andre religioner jeg kunne noe om eller hadde hørt om.
Min tanke har alltid vært at de selv skal få tro på det de ønsker å tro på, om de i det hele tatt vil tro på noe som helst.

Felles for alle religioner eller trosretninger er flere ting, men det viktigste er at det er noe vi TROR!! Ingen kan vite sikkert, noe som helst, og det er opp til hver enkelt å velge hva en vil tro på. I mange kulturer blir en presset til å følge ritualer og følge trosretninger som en kanskje ikke ønsker, men hva en innerst inne TROR på, er det bare en selv som kan bestemme.

 

Etter å ha tenkt og trodd mye forskjellig, OM mye forskjellig, har jeg landet på at det er noen få ting som gjør mitt liv lettere å leve, sorger lettere å bære, relasjoner nærmere og mer fruktbare, hverdagen morsommere og mer fri, de gode dagene langt flere enn de dårlige, de positive tankene slår meg mye oftere enn de negative.

De få tingene som gjør mitt liv så mye bedre kan kokes ned til en slags tro…
Dette er troen på at alt er som det skal være, og kommer til å gå bra – selv når det ikke ser sånn ut i øyeblikket. Og troen på at det finnes noe godt i absolutt alle mennesker, selv om det ikke alltid ser sånn ut i øyeblikket.

 

Å leve livet mens det foregår

Dette er hva jeg vil lære mine barn (og alle andres barn, for den saks skyld). Om de da vil pakke det inn i en eller annen religion eller trosretning, eller la være å pakke det inn i noe som helst, har ingenting å si for meg. Per dags dato har de valgt hver sin retning, ei vil konfirmeres borgerlig og ei vil konfirmeres i kirka – fint nok! Men så ofte jeg husker det, og så ofte de vil høre, kan jeg peke ut for dem at disse to enkle tingene stemmer, igjen og igjen, og gjør livet lettere.

 

Jeg, i likhet med alle andre mennesker, vet ikke hva som skjer når vi dør….men jeg vet veldig godt hva som skjer mens jeg lever, og det er akkurat det jeg vil gjøre det beste ut av, så lenge jeg lever!

Legg igjen en kommentar